TTAL oopsies.

 Dit jaar doe ik mee met de temperature tat along (TTAL) van Helga Schilders-Havers. 

Iedere dag wordt een klein vierkantje gemaakt met aan de binnenzijde de kleur die de minimum temperatuur weergeeft en aan de buitenzijde de kleur die de maximum temperatuur weergeeft. 

De temperatuur zoek ik op, op https://weerstatistieken.nl/de-bilt/2024.

Nu op 14 maart kom ik er pas achter dat ik al die tijd de temperatuur voor De Bilt heb gebruikt, terwijl ik dacht die van Eindhoven te hebben. 

Na alles nagekeken te hebben blijkt dat er 16 vierkantjes opnieuw moeten worden gemaakt. 

Hiervoor moeten de foute vierkantjes eerst eruit geknipt worden. 


De ring A werd aangehecht in een picot die al aanwezig was en kan gewoon losgeknipt worden. Bij de ringen B en C is een picot gemaakt en werden de andere motiefjes hier aangehecht. 

 Zoals de groene ring hier is aangehecht aan de gele. 

Hier is de gele ring losgekoppeld, en waar de picots zat is een stukje garen blijven zitten. Het is te zien dat op deze plek in de groene ring geen hele steek zit. 

Vanaf de zijkant bekeken is te zien dat er twee kleine lusjes zijn. 


Wanneer het achterste lusje omhoog wordt getrokken is dit het resultaat. Het begin van de picot komt uit de DK, zoals gewoonlijk. Het einde ervan gaat om de kern draad heen. 


Wanneer nu de nieuwe ring wordt aangehecht ziet het er zo uit. 


Voor een andere methode ga ik hier de groene ring vervangen door één in een andere kleur. Knip hiervoor de kerndraad door op de aangegeven plaats en trek die uit de ring. 


Laat bij beide aanhechtingen een stukje van de knoopdraad zitten en verwijder de rest. 


Rijg nu met een naald het begin van de nieuwe draad in de richting van de pijlen door de lusjes, eerst bij A daarna bij B. 



Maak nu de handlus als voor een ring, waarbij de gele ringen aan de achterkant van de hand zitten, op de manier zoals ook kraaltjes verwerkt worden. Begin de ring en waar de aanhechting moet komen wordt de eerste hele ring naar voren geschoven. Trek de volgende DK niet te strak aan zodat er een picot ontstaat.   Ga verder met de gewenste aantal DK en schuif de tweede ring naar voren. 


Maak de ring af en sluit deze. 

Met betrekking tot de vierkantjes van de TTAL, krijgt men dan de volgende werkwijze:


Begin met het afmeten van de juiste hoeveelheid garen en wind dit op een spoeltje. Maak de eerste ring van klaver C. *Wind het garen van het spoeltje af en doe het uiteinde in een naald. Rijg de draad door beide ringen waar de aanhechting moet komen, zoalsboven beschreven. Maak de grote ring tot waar de aanhechting komt een schuif de ringen tegen het werk aan. Maak de ring af. Maak dan de klaver af, vervolgens het middenmotief en het eerste blad van de tweede klaver.  Herhaal indien nodig vanaf *. Meestal zullen de vierkantjes boven en links van het te vervangen vierkantje de gewone picot aanhechting hebben. Zoals op onderstaande foto bij A en B..

Wanneer het vierkantje in de andere positie staat, begin dan met klaver a. Hecht de eerste ring aan in B, maak de tweede ring en wind het garen van het spoeltje af en doe het uiteinde in een naald. Rijg de draad door ring C waar de aanhechting moet komen, zoalsboven beschreven. Maak de ring af, maak het middenmotief. Maak de eerste twee ringen van klaver b, waarbij de eerste ring wordt aangehecht in de picot van ring a. Wind het garen van het spoeltje af en doe het uiteinde in een naald. Rijg de draad door ring D waar de aanhechting moet komen, zoals boven beschreven. Maak de ring af. Maak de rest van het vierkantje op de gewone manier af.

8 januari


10 januari

12 januari

30 januari

2 februari

4 februari

7 februari
Ik weet het, op de volgende foto's is de verkeerde maand geschreven. Ik kan ermee leven. 

8 februari 

13 februari

14 februari

19 februari

25 februari

27 februari

1 maart

6 ma
art

7 maart


En daarmee ben ik aan het einde van de vervangingen en kan ik weer verder met de gewone vierkantjes, waarmee ik een wel achterloop.


Reacties

  1. Oh dear! I admire your patience in fixing all the motifs. Looking good so far.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog